Objeccio fiscal

Comença la campanya d'Objecció Fiscal a la Despesa Militar

 

logo objeccio_CA


PROJECTE: OPEN ARMS 

avís

                  guia rapida_2018

               Video d'Objecció Fiscal                                                                Guia per fer l'Objecció Fiscal

El 2 d'abril i fins el 1 de juliol de 2019 s'obre el periode per presentar la declaració de renda corresponent al 2018. Aquest any, com l'any anterior, totes les declaracions es tindran que realitzar amb el programa RENTAWEB, es a dir,  conectats directament amb la web de Hisenda. Això no implicarà que els objectors i objectoras fiscals a la despesa militar deixem de fer-la. Per això hem creat la guia ràpida d'OF, on expliquem com fer-ho amb el nou sistema de RENTAWEB.

Una vegada més, els objectors i les objectores fiscals a la despesa militar començem  la campanya anual per denunciar pùblicament la despesa militar, mès encara en un periode on la situació econòmica global mostra un estancament en l'aument de l'ocupació  (20,4% de desocupació de la població treballadora), així com els procesos de retallades socials aplicats en educació i sanitat mostren els seus efectes.

Any rere any, els efectes de les guerres i la fam porten a milers de persones a creuar el Mediterrani amb perill de perdre la vida per intentar aconseguir arribar a Europa i buscar una vida digne. Cada any els països de la UE estableixen uns controls mes grans per evitar l'entrada de refugiats i aquests es veuen abocats a caure en mas de mafies que negocien amb la seva vida.

Un any més el nostre projecte va adreçat  a una organització que lluita per donar acolliment  a les persones siguin migrants o siguin refugiades, sense fer distinció; com es OPEN ARMS (https://www.proactivaopenarms.org/ca)

OPENARMS

 

 

 

A casa nostra la crisi del 2008 va suposar una retallada en la despesa de tots els ministeris, afectant també a Defensa, que ha vist com disminuïa el seu pressupost de manera important. En una perspectiva de deu anys (2008-2017), la despesa d’aquest ministeri es va reduir un 38,8%, segons dades de l'Estat, però si seguim el criteri establert pel Centre Delàs (www.centredelas.org ) la disminució en deu anys esdevé en un 10%  

politicas gasto 2017

Font: Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Segon Delàs  "..el pressupost de Defensa és aprovat des del seu inici amb l’engany de que algunes partides estan infravalorades de manera deliberada, per després durant el transcurs de l’exercici ser complementades". 

Descarrega el document

 

 Demanen una retallada drástica de la despesa militar com inici de l'abandonament definitiu del model militar instalat a Espanya

Está aquí: Home Inicio Uncategorised Comença la campanya d'Objecció Fiscal a la Despesa Militar