Objeccio fiscal

Articles

Com es fa?

 icono guiaxcf

Si penses que tu no has de fer la declaració, és molt important que comencis a llegir el punt 0.

0.- Cal revisar sempre la declaració de renda. No és convenient acceptar directament  l'esborrany que ens envia hisenda.

Perquè pot ser que Hisenda tingui algun error en les dades. És difícil que hagi considerat totes les nostres possibles deduccions, o si ho ha fet, en més d'una ocasió hi ha errors (i acostumen a ser a favor seu).

Tampoc no és convenient deixar de fer-la en el cas que no s'arribi al mínim establert.

Encara que no arribis al mínim que la llei estableix per fer la declaració, també és important que la facis (o almenys que la calculis), ja que molt probablement et sortirà negativa (t'hauran de tornar diners). Si comproves que et surt a pagar, aleshores no cal que la lliuris.

*Com fer la nostra declaració de renda amb OBJECCIÓ FISCAL. Pots anar al globo superior i descarregat la guia pràctica o seguir els següents pasos:

1. OMPLIR LA DECLARACIÓ EN RENDA WEB AMB OBJECCIÓ FISCAL

El primer pas és omplir la declaració de renda.

Els passos següents permeten fer la declaració amb objecció fiscal des de la pàgina web amb el programa RENDA WEB.

Un cop omplerta la teva declaració amb les dades corresponents, cal anar fins la pàgina denominada Resum de Declaracions,

imagen 1_guia

En aquesta pàgina buscar l’apartat de Retencions i altres pagaments a compte i polsar l’import

imagen 2_guia


i s’obrirà la següent pantalla, on podrem posar la quantitat d’objecció fiscal

of fixa


a les caselles 567 o 568. Cal posar-hi el valor de l'objecció (per exemple, 100 euros). Automàticament el programa RENDA WEB comptabilitzarà aquesta deducció i en el resultat de la teva declaració ja estarà aplicada l'objecció fiscal.

imagen 4_guia

imagen 5_guia


2. PRESENTAR LA DECLARACIÓ EN RENDA WEB AMB OBJECCIÓ FISCAL

Un cop acabada la declaració, el programa es connecta amb Hisenda per gravar la declaració i genera un PDF com a copia per el declarant, amb un Número de ReferènciaAquesta copia s'imprimeix des del mateix programa RENTA WEB però al ser la copia per el declarant ja no serveix ratllar sobre el text explicatiu de la casella i anotar al damunt: Per a objecció fiscal a les despeses militars. com fèiem abans. La copia impresa només serveix com a resguard de la nostra declaració.


3. PRESENTAR LA JUSTIFICACIÓ DE L'OBJECCIÓ FISCAL DAVANT HISENDA

A continuació ja només queda omplir la carta d'objector/a fiscal adreçada al ministre d'Hisenda, que s'adjuntarà a la declaració juntament amb el comprovant d’ingrés a l'entitat escollida. Pots descarregar aquest imprès de la pàgina de l'objecció fiscal:

globo instancia

Desprès anem a Hisenda, a la secció de Registre a presentar el rebut dels diners desviats junt a la carta instancia  justificant, on posarem el número de referència de la copia de la declaració, per poder relacionar-los.  Necessitem original i copia dels documents i al moment de registrar ens posaran un segell a la nostra copia. Aquest procés també es pot fer mitjançant Internet, si tenim accés per signatura digital.


4. OMPLIR I ENVIAR EL CENS D'OBJECCIÓ FISCAL

Finalment, us preguem d'omplir el cens d'objector/a fiscal que es troba a la capçalera d'aquesta mateixa pàgina. També podeu utilitzar el formulari imprès

Aquest cens és purament estadístic i serveix per veure l'evolució de l'objecció fiscal a casa nostra.

Sou aquí: Home