Objeccio fiscal

Articles

Com es fa?

icono guia_practica_2016 

Si penses que tu no has de fer la declaració, és molt important que comencis a llegir el punt 0.

0.- Cal fer sempre la declaració de renda. No és convenient acceptar directament  l'esborrany que ens envia hisenda.

Perquè pot ser que Hisenda tingui algun error en les dades. És difícil que hagi considerat totes les nostres possibles deduccions, o si ho ha fet, en més d'una ocasió hi ha errors (i acostumen a ser a favor seu).

Tampoc no és convenient deixar de fer-la en el cas que no s'arribi al mínim establert.

Encara que no arribis al mínim que la llei estableix per fer la declaració, també és important que la facis (o almenys que la calculis), ja que molt probablement et sortirà negativa (t'hauran de tornar diners). Si comproves que et surt a pagar, aleshores no cal que la lliuris.

Com fer la nostra declaració de renda amb OBJECCIÓ FISCAL

1.- El primer pas és omplir la declaració de renda. Això es pot fer a mà o bé amb el programa PADRE. Els altres mètodes (confirmació de la declaració per telèfon o per Internet) no permeten incloure l'objecció fiscal.

 

DECLARACIÓ FETA AMB EL PROGRAMA PADRE:

Els passos següents permeten fer la declaració amb objecció fiscal des del programa PADRE.

Aquests passos són vàlids per als dos mètodes utilitzables per omplir la declaració: o bé anar directament al programa o bé baixar les dades des d'Internet.

Un cop omplerta la teva declaració amb les dades corresponents, cal anar fins a les caselles 542 o 543.

 of fixa - copia

Cal posar-hi el valor de l'objecció (per exemple, 100 euros). Automàticament el programa PADRE comptabilitzarà aquesta deducció i en el resultat de la teva declaració ja estarà aplicada l'objecció fiscal.

Un cop acabada la declaració, s'imprimeix des del mateix programa PADRE. Aleshores, es va a les caselles 542 o 543, on hi hem anotat el valor de la nostra objecció, i es ratlla sobre el text explicatiu de la casella i al damunt s'hi anota: Per a objecció fiscal a les despeses militars. Cal tenir en compte que s'ha de fer el mateix procediment en les dues còpies de la declaració que imprimeix el programa PADRE (una còpia per a l'administració i una altra per a l'interessat).

Acabada la declaració, cal ingressar la quantitat de l'objecció fiscal (en el cas de l'exemple, els 100 euros) al compte corrent d'alguna entitat de caràcter social, solidària, pacifista, benèfica, de promoció dels drets humans, etc.
S'ha d'especificar en el concepte de l’ingrés: Ingrés provinent de l'objecció fiscal 2015 i cal guardar el comprovant que l'entitat bancària ens facilita.

A continuació ja només queda omplir la carta d'objector/a fiscal adreçada al ministre d'Hisenda, que s'adjuntarà a la declaració juntament amb el comprovant d’ingrés a l'entitat escollida. Pots descarregar aquest imprès de la pàgina de l'objecció fiscal:

Descarrega la instància

El següent pas és anar a lliurar la declaració a qualsevol delegació d'Hisenda o bé a l'oficina bancària on tinguis compte. En fer-ho, tant en un lloc com a l'altre, segurament et diran que únicament volen els papers de la declaració i cap altre. És llavors quan cal explicar-los que ja ho sabem, però que nosaltres estem fent objecció fiscal (i podem aprofitar per explicar a la persona que ens atén en què consisteix) i que, per tant, volem posar al sobre de la declaració els tres documents: la declaració, la carta d'objectors i el comprovant bancari.

Finalment, us preguem d'omplir el cens d'objector/a fiscal que es troba a la capçalera d'aquesta mateixa pàgina. També podeu utilitzar el formulari imprès

Aquest cens és purament estadístic i serveix per veure l'evolució de l'objecció fiscal a casa nostra.

Sou aquí: Home